Brunsviger

Giver 2 kager
 
Ingredienser:
400 g mel
50 g sukker
100 g smør
1 æg
50 g gær
2 dl lunken mælk
 
Remonce:
150 g smør
225 g brun farin
 
Lun mælken til ca. 37 grader og kom gæret i. Bland nu di øvrige ingredienser i og ælt dejen til den er fin og blank.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 min.
Nu deles dejen i 2 og trykkes ud så de fylder bunden af en springform. Brug fingrene til at lave fordybninger i dejen.
Remoncen røres sammen uden at smelte smøret – det er lettest at ælte det sammen med hænderne, man for bare meget fedtede finger.
Halvdelen af fyldet fordelses så på de 2 kager og der laves flere fordybninger med fingerne – kagen må gerne være meget hullet.
Lad kagerne hæve yderligere 30 min og kom dem derefter i en 200 grader varm ovn i 15 min.
Super lækker og let kage at lave.
 
 

Jeg elsker kommentarer