Græskarboller

Giver 12 boller.

Ingredienser
25 g gær
3 dl creme fraich
1 æg
1½ tsk groft salt
2 tsk flydende honning
2 små håndfulde havregryn
1 lille håndfuld 5-korns blanding
1 lille håndfuld græskarkerner
100 g italiensk fuldkorns hvedemel
100 g sigtemel
225 g hvedemel
1 spsk olie

Sammenpisket æg til pensling

Varm creme faichen op så det er lunkent. Smulder gæren i en skål og kom det flydende honning i. Hæld den lune creme fraich i og rør det sammen. Tilsæt salt, æg, havregryn og kerne og rør det godt sammen. Kom sigtemel og fuldkorns hvedemelet i og rør det sammen. Kom hvedemelet i lidt af gangen til dejen er fin og glat, ælt nu dejen godt på bordet, gerne længe. Kom dejen tilbage i skålen og kom olien i også, vend lige hurtig dejen i olien så den er helt dækket. Dæk skålen til og stil den et lunt sted at hæve i 1 times tid.
Ældt dejen god igennem igen og form 12 boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i 30 til 45 min. Pensel bollerne med æg og drys dem evt. med græskarkerner.
Bage dem i ca. 10 min ved 225 grader.

Jeg elsker kommentarer