Hindbærsnitter

Hindbærsnitter som de lige skal være.

Giver omkring 20 snitter

Ingredienser

200 g smør
100 g sukker
300 g mel
1 æg
Kornene fra en vanilliestang

Hindbær syltetøj
Flormelis (til at lave glasur)
Krymmel

Ælt smør, sukker og mel til en mørdej, den skal være helt glat og fin. Lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time så den er helt kold.

Del dejen i 4 kugler rul dem til stænger og rul dem derefter flade med en kagerulle. Sørg for at de er så firkantede som muligt, jeg plejer at forme dem lidt med hænderne i kanterne, man kan ikke så dem helt lige med kagerullen.
Bag firkanterne i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min – men hold øje, de skal være gyldne, men ikke brune.
Når de er bagt skal de køle af og derefter smøres den ende med hindbær syltetøj (smør det på den minder kønne af de 2) og læg så forsigtig den anden oven på – pas på at den ikke knækker når du løfter den. Gentag med nr 2.
Lav kold glasur og smør ud over hindbærsnitterne og kom krymmel på – grunden til at det skal være kold glasur er for at den ikke når at tørre inden man for kommet krymmel på.
Rigtig god fornøjelse.

Man kan sagten bruge noget andet syltetøj hvis man ikke lige er så vild med hindbær – jeg må sige at jordbærsnitter er lige så gode.

Jeg elsker kommentarer