Blog,DIY,Hæklet,Krea

Bølge hækling

Nu har jeg fået tegnet diagrammet til hvordan man hækler bølge. Det er en opskrift en har fået af min mormor, det er virkelig let at hækle og meget hyggeligt at sidde med.

Dette er jo kun et udsnit af diagrammet, når man slår op til tæppet skal man slå luftmaske antal op der er deleligt med 18

Jeg bruger hækelnål 5 – 6, det er nok en meget god ide lige at lave en prøve inden man går igang med det hele store tæppe, også så man kan regne ud hvor mange lm man skal slå op for at det bliver den bredde man gerne vil have tæppet skal være.

1. række: Slå lm op deleligt med 18, f.eks. 18 x 8 = 144 lm

2. række: Slå 3 luftmasker op og derefter 2 st i 4. lm fra nålen, 1 st i hver af de næste 5 lm, 1 st i de næste 2 lm, spring 2 lm over, * 1 st i næste 2 lm, 1 st i hver af de næste 5 lm, 2 st i næste lm, 3 lm, 2 st i næste lm, 1 st i hver af de næste 5 lm, 1 st i næste 2 lm, spring 2 lm over * gentag fra * – *, 1 st i næste 2 lm, 1 st i hver af de næste 5 lm, 3 st i sidste lm.

3. række: Slå 3 luftmasker op og derefter 2 st i næste st, 1 st i hver af de næste 5 m, 2 st i de næste 2 m, spring 2 m over, * 1 st i næste 2 m, 1 st i hver af de næste 5 mm, 2 st i lm buen, 3 lm, 2 st i lm buen, 1 st i hver af de næste 5 m, 1 st i næste 2 m, spring 2 m over * gentag fra * – *, 1 st i næste 2 m, 1 st i hver af de næste 5 m, 3 st i sidste m.

Gentag 3. række til tæppet er den ønskede længde.

Bølge hækling

Hvis der er nogle der skulle få problemer er i velkommen til at skrive til mig, både her i bloggen og også på min mail så skal jeg nok hjælpe det bedste jeg kan.

Du kan måske også lide...

2 Kommentarer

 1. Susie siger:

  Hvorfor skriver du ikke bare stgm i næste 7 M.?
  Hvordan laver jeg ellers 1stgm i de næste 2 M ?

  1. Hej Susie

   Tak for din besked 🙂
   Grunden til at jeg ikke skriver lav 7 stgm i de næste 7 m, er at det skal du ikke. Du skal hækle 5 stgm og de næste 2 stgm hækles som en stgm. Altså du snor garnet om nålen og hækler masken næsten helt færdig, men inden du afslutter den, påbegynder du en ny stgm. Når den stgm så er færdig laver du den første stgm færdig sammen med. Når det laver det på den måde fylder den 2 masker “nede” og 1 maske “oppe”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *