Endnu bedre end den hos bageren…
Til 8 personer
Ingredienser:
150g mel
100g smør
50g sukker
1 æg
100g smør
100g sukker
100 g marzipan
½ æg
50 g mørk chokolade
2½ dl mælk
½ brev kagecreme
2½ dl piskefløde
500 g jordbær
ca. ½ glas ribs gele, den fra den gamle fabrik er bedst til formålet.
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en god time så den bliver godt kold – så er den lettere at rulle ud.
Imens røres marzipan massen sammen til en ensartet masse.
Rul nu mørdejen ud og lige den i en tærte form eller springform, med dejen lidt op af sidderne, kom derefter marzipan massen ovenpå og bage den i en 200 grader varm ovn i 20 minutter.
Køl nu kagen helt ned og pensel derefter smeltet chokolade ud over kagen.
Alt dette kan gøres dagen før.
Rør nu cremen sammen og lad den stå i køleskabet og sættes sig i 15-20 minutter.
Rør flødeskum i og kom det derefter oven på kagebunden.
Jordbærene skæres i halve eller kvarte og lægges ovenpå cremen.
Nu smeltes der risbgele, varm det op til det er “flydende”. Brug en spiseske til at “hælde” eller dryppe det ud over kagen, det stivner lige så stille når det komme ud over jordbærene, sørg for at jordbærene er så god som dækkede, kagen skal ikke overdynges med ribsgele, så bliver det for meget, men det pynter rigtig fint og giver kagen et rigtig fint skinnene look.
Håber den også vil falde i din smag.