250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nelliker
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
60 g syltet appelsiner i tern
25 g usaltet hele smuttede pistacie nødder
150 g hele smuttede mandler
500 g hvedemel.
Smør, sirup og farin smeltes ved middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie nødder.
Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
Det hele æltes straks sammen til dejen er ensartet.
Dejen kommes op i en beholder 18 x 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved i køleskab til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange “baner”.
Hver bane skæres i tynde skiver, bages på bagepapir ved 180 grader i ca. 9 – 12 minutter.
Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.
Tip:
Du kan smutte dine pistacie nødderne på samme måde som mandlerne.
Dine brunkager er rigtig lækre. Jeg har lige bagt mine i dag af det dej jeg fik af dig jum jum.