Opskriften giver ca. 12 linser
Ingredienser
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
1 brev maizena vanille creme
5 dl mælk
Bland mel, smør og sukker til en mørdej der er helt glat og fin, lad den køle i køleskabet i minumum 1 time så den er helt kold.
Rul dejen ud så den er 5-4 mm tyk, tryk med runde udstiksforme 2 størrelser cirkler ud, der skal ikke være særlig meget forskel på størrelserne på de 2 udstiksforme.
Pisk og køl vanniliecremen ned.
Da jeg ikke har nogen linse-forme har jeg brugt muffinforme og må sige at det fungere helt fint.
Tag den store cirkel dej og læg den i formen så den går 2 -3 cm op i siderne. Kom 1 spsk vanille creme i hver “form” og læg låg på (den mindre cirkel dej) tryk med fingeren de 2 stykker mørdej sammen så cremen ikke løber ud. Den kan ikke betale sig at være for gavmild med cremen, den den vil få “låget” til at løsne dig, Creme udvidersig en hel det mens den er i ovnen, men den falder sammen igen når den er kølet ned. Man kan ikek udgå at nogen af linserne revner ovenpå – men det er jo også chamen ved at det er hjemmelavet.
Bag linserne i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min – hold godt øje med dem, tag dem ud når de er gyldne i farven.
Lad dem køle helt af.
Ta-da… og så er der serveret.