Lækre gulerodsboller med gods i.
Giver 12 boller
Ingredienser
400 g mel
200 g revede gulerødder
100 g havregryn
75 g solsikker kerner eller andre kerne
2 dl ymer
1 dl lunken vand
50 g gær
1 spsk brun farin
2 tsk salt
Pensles med æg
Bland vand og ymer i en skål og opløs gæren heri. Kom brun farin, salt, kerne og revet rulerod i. Ældt havregryn og så melet i lidt af gangen til dejen er glas og smidig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 times tid.
Ældt dejen godt igennem på et meldrysset bord og den den i 12 stykker der formes til boller.
Læg bollerne på bagepapir og lad dem hæve lunt i 30 min.
Pensel bollerne med æg.
Bag dem i ovnen i ca. 15 min midt i ovnen ved 200°
Casper hjalp mig med at bage dem og prøvede at rive gulerod og penslede også bollerne med æg, han vinkede også godnat til bollerne når de skulle hæve – så man må sige at de er bagt med kærlighed.