Skønne boller rigt gode til aften kaffen
Giver 24 boller
Ingredienser
500 g mel
50 g gær
1 æg
2½ dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
Æg til pensling.
Lun mælken og opløs gæren heri. Kom kardemommen i.
Nu blandes de øvrige ingredienser i og dejen æltes godt sammen.
Laden den hvile i et par minutter og for den derefter til 24 boller.
Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad edem hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 times tid.
Pensel dem med æg og kom dem ind i en 200 grader varm ovn og bag dem i 10 til 15 min.
De er rigtig gode lune med smør og syltetøj.
Bland de våde ingredienser først og kom derefter, sukker, vanillesukker, bagepulver og mel i.
Rør dejen godt sammen så der ikke er nogen klumper i overhoved.
Nu tændes der for varmen under stegependen, den skal være rigtig godt varm. Nå panden er varm kommes der en lille smule smør på panden, når det er smeltet kommes der dej på panden. Pandekagerne vendes når man syntes de er blevet fint gyldne og tage af panden når begge sider af pandekagen er gyldne.