Blog, DIY, Krea, Syet

Putte – tæppe / pose til autostolen

 Nu fik jeg lavet mønster til putte-tæppet/posen til autostolen.

Jeg har målsat mønster-delene lidt som et kordinatsystem. Håber i forstår det… Jeg forklare lige lidt for en sikkerhedsskyld.
Udfor A står der 0 0, det vil sige at der står man stille, når man så kommer til B står der 16 0, det vil sige at jeg går 16 cm til ventre og 0 cm ned. Ved C står der 22 7, det vil så sige at jeg går 22 cm til venstre og 7 cm ned for at angive næste punkt (jeg starter fra 0 0 hver gang). For at gøre det lettere vil jeg anbefale at starte med at tegne stregen fra A til H på 150 cm og stregen fra J til M på 88 cm og så tage punkterne ud derfra. Hvis i for problemer, må i endelig skrive til mig.

Som yder stof har jeg bruge babyfløjl og fleece til det indvendige.
Man skal ca. bruge 2 meter af hver.
Af babyfløjl skal der klippes: Rouleau til stropper, 1 x Løbegang, 1 x Lomme til snor i løbegang, 2 x Sidestykke (husk at de skal være spejlvendte) og 1 x Midterstykke.

Af fleece skal der klippes: 2 x Sidestykke (husk at de skal være spejlvendte) og 1 x Midterstykke.

Udover stoffet skal du så bruge tråd i matchende farve, ca. 140 cm anoraksnor, “spænde” til at stramme anoraksnoren og ca. 30 cm velcro.

Fremgangsmåde:
1. Sy slisserne sammen på midterstykket og sy derefter sidestykkerne på – for både inder og yder side.
2. Sy lomme til anoraksnor: Start med at buk 1 cm om til oplægning og sy. Fold den derefter ret mod ret så selve lommen bliver omkring 10 cm i dybden og sy siderne sammen. Vend den nu om og sy en pyntesyning rundt i kanter for at gøre den fint flad. Til slut syes der en stibe velcro på (se billeder)
3. Midt i løbegangen syes der et “knappehul” der er ca. 2 cm langt, dette er til at tage anoraksonren ud igennem.
4. Lav rouleau’er der er omkring 2 cm bredde og brug disse om stropper til at lukke putte-tæppet/posen med, der skal også syes en lang rouleau på “dyne” stykket, denne bruges til at lukke om (se billeder) Man kan også vælge at bruge knapper i stedet for velcro.
5. Sy stropper og øvrig lukning på yderstykket.
6. Nu syes inder og yder stykkerne sammen ret mod ret, husk at ligge løbegangen og lommen til ankraksnoren ind imellem inder og yderstykkerne. Se billeder af færdig resultalt for at sætte lommen rigtig og husk at ligge anoraksnoren ind i løbegangen og sætte spændet på aneraksnoren inden du syr. Undlad at sy den nederste del af midterstykket sammen og brug det til at vende.
7. Til slut syes nedereste del af midterstykket sammen og der laves en pynte søm hele vejen rundt for at gøre kanterne mere stive.

Hvis du løber ind i problemer skriver du bare til mig, så skal jeg gøre mit bedste for at svarer.

 

8 thoughts on “Putte – tæppe / pose til autostolen

 1. Hej skal til at sy den puttepose som du har lagt mønsteret på nettet af, den er super flot, mangler bare at vide om det er klippet med eller uden sømrum

  1. Der er lagt 1 cm sømmerum til, så du behøver ikke ligge mere til, der sker dog ikke noget ved det hvis du gør, det er jo “bare” et tæppe 🙂 God fornøjelse

 2. Hej.
  Hvor er det en fin puttepose. Jeg vil rigtig gerne sy en til min lille datter men syntes ikke jeg kan finde mønsteret… Skal selerne tages af autostolen for at få posen i?

  1. Hej Mette

   Jeg har haft lidt problemer med bloggen, så derfor er nogen links gået tabt. Jeg vil prøve at se om jeg ikke kan finde mønsteret igen og få det lagt ind.
   Man skal ikke have selerne ud af autostolen, man trækker dem bare igennem hullerne i putteposen.
   Jeg skal nok lige give beske når mønsteret er fundet frem igen.

   Hilsen Heidi

   1. Hej Heidi,

    Jeg er også ved at begive mig ud i at prøve at sy en selv og din er præcis som jeg ønsker den.. Så ville lige høre om du har fundet mønsteret?

    Mvh Kikki

    1. Jeg kan ikke lige finde den – øv altså, men overvejer at lave et nyt mønster – jeg har bare lige lånt min puttepose ud til en veninde, men håber snart at kunne ligge et nyt mønster op 🙂

 3. Hej Heidi,

  Fik du lavet et nyt mønster på putteposen? 🙂
  Jeg vil rigtig gerne lave en selv og har søgt nettet for opskrifter. Ud fra kommentarerne på din side, at dømme – er din udgave virkelig fin (kan ikke se billederne herinde) 😉

  Hvis du har mønsteret håber jeg, at jeg kan få dig til at sende det til mig!

  På forhånd tak.

  Mvh Tine

  1. Jeg skal nok få det lavet hurtigst mulig, jeg skriver til dig så snart jeg har den klar 🙂 Undskyld forsinkelsen 🙂
   Hilsen Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.