Blog,Kage

Honningkager

Jeg elsker bare honningkager, vil siger at faktisk er min yndlings småkage.

Der bliver ca. 40 honningkager – alt efter hvor store udstiksforme man vælger at bruge.

Du skal bruge:
200 g honning
90 g sukker
360 g mel
1 æg
1 tsk stødt nellike
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk natron

Du starter med at varme honningen op i gryden, så den bliver flydende – den skal ikke op og koge. Når den er blevet flydende hælder du sukkeret i og røre til det er opløst. Nu hældes det over i en skål så det kan køle lidt af inden ægget skal i. Inden ægget kommes i skla det lige piskes lidt sammen. Når ægget er  rørt sammen med sukker honning blandingen kommes de sidste ingradienser i, jeg starter med stødt nellike, kanel, ingefær og natron, først derefter kommer jeg melet i.

Honningkagedejen er meget klistret når den lige at blevet samlet og har godt af at ligge i køleskabet, så bliver den meget lettere at rulle ud. Den kan sagtens ligge i køleskabet i et stykke tid. Det er altid dejligt at have noget i køleskabet så man lige kan lave noget lækkert, hvis der skulle komme gæster – eller hvis man bare har lyst for lidt hygge.

Når du skla når til at skulle bage dine honningkager ruller du dejen ud til den er ca. 5 mm tyk og så er det bare at få den stukket ud.

Ovnen tændes på 175 grader og de skal ca. have 10 minutter i ovene – hold nu godt øje med dem, da alle ovne ikke er ens…

Og så er der lækre honningkager, de kan pyntes med smeltet chokolade hvis man har lyst, men de kan også sagtens spise som de er.

Honningkagedej Honningkagedej og udstiksforme De fine honningkager inden de bliver bagt Bagte honningkager

Du kan måske også lide...

2 Kommentarer

  1. Britta R.G. siger:

    Hej ?hvor ser de bare super søde ud, sådan nogle søde småkager vil jeg også prøve at lave ?ha en god dag ?

  2. Jeg vil give gode råd til andre som vil bage dem.
    Smagen er utrolig dæmpet, så kom evt det dobbelte af krydderier i, lav dem med store udstikkere og giv dem 8 minutter, da de nemt bliver gennembagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *