Jeg har lavet små romkugler og de smager bare fantastisk, de er ikke rigtig lavet fra grunden af – i det de er lavet af kage rester.
Jeg vil rigtig gerne dele “opskriften” med jer, det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem der hjemme.
Du skal bruge:
1 mazarinkage
1 hindbær roulade
75 g marcipan
2 spsk marmelade unden hele bær (jeg bruget 1 spsk jordbær og 1 spsk boysenbær)
0,5 flaske romessens (ca. 2 spsk eller så meget man har lyst til)
2 spsk vanillesukke
2 spsk kakao
Krymmel til at rulle kuglerne i (man skal bruge rigtig meget)
Man kommer rouladen, mazarinkagen, syltetøj og kakaoen i en stor skål og begynder at ælte det hele sammen til det bliver en ensartet masse. Nu kan man så smages til med rom essens, vanillesukker og marcipan.
Rul massen i små mundrette kugler, hvis de bliver for store, bliver det hurtigt vammelt og uoverskueligt at spise, men man kan selvfølgelig gøre som man vil. Så rulles de i krymmel, man kan også rulle dem i kokos, men jeg er bare ikke så vild med romkugler rullet i kokos.
Stil kuglerne i køleskabet, til de bliver “hårde” og så er de klar til servering. De bør bliver opbevaret i køleskabet, ellers bliver de alt for bløde.
Rigtig god fornøjelse :tongue: …