Blog, Kage, Opskrifter

Champagnekage

Til desserten nytårsaften 2011 lavede jeg denne kage, den var rigtig lækker og smagte rigtig dejligt. Jeg brugte lidt til på at få fondanten helt rigtig, men det endte ud med at super resultat.
Ingredienser

Kagebunde:
280 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æggeblommer
150 h blødt smør
200 g sukker
2 dl champagne
100 g sukker til marengs
2 æggehvider
Fyld:
1 liter piskefløde
200 g hvid chokolade
3 blade husblas
280 g hindbær, frosne eller friske

Fondant:
3-400 g marsmellows
1 pk flormelis ca.
rød frugtfarve

Pynt:
Hvid chokolade

Sigt mel, bagepulver og salt sammen.
Rør smør og sukker luftigt og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør melblandingen og champagne i lidt ad gangen til en glat masse.
Lav nu marings ved at piske æggehviderne stive og tilsæt så derefter sukkeret, pisk til det bliver helt hvidt og sejt.
Vend forsigtigt maringsen i kagemassen og forden den i 2 smurte melede forme på ca. 22 cc i diameter.
Bag bundende i ca. 25-30 min ved 180 grader eller 160 grader varmluft. Lad bundende køle af i 10 min inden de tages ud af formene.

Fondant af marsmellows:
Smelt marsmellowsne i mikroovnen i 1½ til 2 minutter.
Tilsæt 8-10 dråber frugtfarve.
Vend marsmellow-massen ud på et flormelis dækket bord og ældt flormelisen i dejen til den bliver en fast masse, som kan rulles ud med en kagerulle.

Fyldet:
Sæt husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op sammen med chokoladen – det må ikke koge. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tilsæt husblas og sæt massen på køl gerne natten over.
Pisk den kolde creme op til en fast creme og vend de blendede hindbær i. Man skal piske meget længe før det bliver til skum, jeg var ved at give op undervejs, men så puldselig begyndte der at ske noget.

Så skal kagen samles:
Placer den ene bund på et kagefad og fordel 2/3 af fyldet på bunden og læg derefter den anden bund ovenpå. Smør resten af fyldet på kagens kant og overflade.
Rul fondanten ud, det kan hjælpe lidt at varme den lidt op i mikroovnen inden man begrunder at rulle ud, rul den ud til den har en diameter på cm 35 cm. Læg de over kagen og tryk den ned af siderne, skær det overskydende fondant væk.
Dekore nu kagen med smeltet hvid chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.