Dejlig frisk og lækker kage til omkring 8 personer.
Lagkagebunde
100 g mel
100 g sukker
2 æg
0,5 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
Kvarkcreme
3 blade husblas
200 g kvark fromage blanc
2 dl creme fraiche 18%
125 g sukker
2 tsk finrevet citron
2,5 dl piskefløde
Pynt
Flormelis til pynt
Der skal laves 2 lagkagebunde til at starte med.
Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, herefter sigtes de øvrige ingeredienser i. Dejen deles i 2 lige store portioner, jeg bager dem af 2 omgange i springforme, så bliver de højere end når man laver dem direkte på bagepapiret.
Bag lagkagebundende ved 240 grader i ca. 5 minutter. Lad lagkagebundende køle helt af.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutters tid. Rør kvark med creme fraiche, sukker og citronskal. Tag husblassen op af vandet uden at presse overskydende vand ud af det. Smelt nu husblassen over vandbad. Lag husblassen afkøle sammen med citrinsaft, og kom den så i kvarkblandingen under omrøring. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtig i kvarkblandingen.
Læg en lagkagebund i bunden af en springform, der skal ikke være nogen bund i springformen, springformen skal bare stilles på den tallerken den skal serveres på. Så fordeles kvarkcremen i springformen oven på lagkagebunden. Herefter lægges den anden lagkagebund ovenpå.
Hvis man ikke har tid til at bage lagkagebundende selv, kan man sagten bruge sådan nogle man kan købe i butikkerne.
Den smagte super dejligt, man kan i hvert fald ikke nøjes med et enkelt stykke – Søster.