Frugtboller

En rigtig blød og saftig bolle, frugten giver en dejlig sødme, de må være rigtig gode som fødselsdagsboller.

Giver 24 boller

Ingredienser

skrællede æbler eller pære – ca. 300 g 
2 dl lunken vand
50 g gær
2 tsk groft salt
2 tsk rørsukker
2 dl syrnet mælkeprodukt f.eks. ymer
2 æ
ggehvider
60 g havregryn (ca. 2 dl)
750 g hvedemel
Pensles med det syrnet mælkeprodukt.

Æblerne eller pærene rives groft. Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren i. Tilsæt frugten og de øvrige ingredienser. Ældt dejen godt med en grydeske, dejen bliver temlig klistret.
Dæk dejen til og stil dejen til hævning i ca. 45 min. et lunt sted.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ældt den godt sammen. Del dejen i 24 stykker og form dem til boller.
Lad bollerne efterhæve i ca. 10 min. Pensel dem med syrnet mælkeprodukt og bag bollerne midt i ovnen i 20 min ved 200°.

Jeg elsker kommentarer