Blog,Kage,Opskrifter

Mormor’s Æblekage

Dette er min mormor’s opskrift på æblekage og den er bare super lækker.

Ingredienser:
2 æg
3 dl sukker
4 dl mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
3 dl fløde
Fyld:
4-5 æbler
1 tsk kanel
1 spsk sukker
1 spsk smeltet smør
Æg og sukker piskes godt sammen, tilsæt bagepulver og vanillesukker. Herefter røres melet og fløden i skiftevis. Dejen hældes i en springform.
Æblerne skrælles og skæres i tynde både, så stikkes de ned i dejen, f.eks. i et flot mønster. Når æblerne er lagt på kagen drysses med sukker-kanel – jeg har ikke gået så højt op i præcis hvor meget der skulle bruges, jeg har bare brugt hvad jeg syntes der skulle til for at det dækkede. Til slut dryppes smeltet smør hen over kagen.
Kagen skal bages i en 175 grader varm ovn i 60-70 min.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *